Gratis tests til at reducere lønforskel mellem mænd og kvinder

Lønforskellen mellem mænd og kvinder er en dyr affære. En lønforskel på 16,4 % i Danmark reducerer en kvindes indkomst over en periode på 30 år betydeligt. For at assistere kvinder, mænd og deres arbejdsgivere, er der blevet lavet to tests, dvs. en for arbejdstagere og en for arbejdsgivere. Begge giver et hurtigt indblik i, hvordan man reducerer lønforskellen mellem mænd og kvinder.

Valget af industri og beskæftigelse skaber den største del af lønforskellen mellem mænd og kvinder. Dernæst er det tilrådeligt at holde ens indtjeningsevne opdateret og i god form ved at bruge ekstra uddannelsesmuligheder. Altså øges ens indtjeningsevne ved at fortsætte på jobbet. At forlade sit job, når børn planlægges, gør det meget svært at komme tilbage til et godt-betalt job nogle år senere. I praksis arbejder kvinder med børn ikke kun mindre, men tager i mod færre muligheder for uddannelse og har derfor en mindre chance for en god karriere. Den stigende forskel er derfor resultat af en kombination af valg. Arbejdsgiverens test fremhæver disse karrierevalg.

Testen for arbejdsgivere inkluderer flere retslige aspekter. Som en arbejdsgiver vil du ikke ønske at blive beskyldt for kønsdiskrimination.
  • Men hvordan sikrer man, at lige løn for lige arbejde betales?
  • Hvordan holder man sig på linje med ILO og EU forskrifter?
  • Hvordan undgår man sexchikane på arbejdet?
  • Hvordan undgår man at blive hånet som sexistisk, når en af arbejdstagerne er gravid?

Dermed hjælper kønstesten, lagt online af Lontjek.dk og WageIndicator, arbejdsgivere med at undgå dyre fejl og pinlige situationer.


Arbejdstager test


Arbejdsgiver test

loading...
Loading...